HÅR

Jeg får ofte flere forskellige ting af vide med hensyn til mit hår, da folk både siger, at det er tykt og langt, så jeg tænkte, at jeg ville komme med lidt gode råd til, hvad jeg gør - men nok mest, hvad jeg har hørt er godt for håret.HÅRPLEJNING
Jeg bruger ingen form for hårplejning selvom det selvfølgelig er noget man burde bruge. Men jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg er for doven til det.
Og det er alligevel lidt løgn, for jeg gør en enkelt gang brug af lidt hårolie eller en balsamkur.

Ellers kan jeg godt lide at bruge de der sjove stålting, man kan komme ned over håret, som giver en kuldegysninger. De skaber blodomløb i hovedbunden, som også hjælper håret med at vokse.

Dermed ikke sagt, at man ikke skal pleje sit hår, for det skal man. Dog kan jeg ikke helt give ordentlige råd på dette område. Jeg vil dog forslå at spørge lidt forskellige mennesker/frisører/i matas om, hvad de synes virker godt, og så prøv lidt forskelligt af, indtil du finder noget, der passer rigtig godt til dit hår, og ikke fedter eller skader det.


HÅRVASKNING
Her kan jeg ikke give så meget råd ud fra, hvad jeg bruger af forskellige shampooer, da jeg bruger noget, der passer til min hårtype. Det er her, at du skal have en "ekspert" ind på området, som kan fortælle dig om dit hår er fedtet, skaller, er for tørt eller hvad der nu kan være galt.

Der er dog et par regler jeg har lært, som jeg vil dele med jer.
*Brug ikke den samme shampoo/balsam hver gang. Dit hår vænner sig til det og på den måde kan der ikke blive ved med at ske en effekt i håret. 
Lidt ligesom narko, eller rygning, hvis I har prøvet eller haft om det i skolen. Man kan ikke blive ved med kun at tage en lille mængde, for så har det ingen effekt på kroppen og man må derfor øge ens dosis for at få det såkaldte "rus", som man får når man gør disse ting.
* Man må ikke vaske håret for ofte. Det er noget med ens hoveds naturlige olier, der ikke kan få lov til at komme ud. Frisører plejer at sige hver anden dag, hvilket er det jeg holder mig til.
* Man må ikke massere balsammen ind, men til gengæld skal shampooen masseres. Shampooen skal masseres godt ind i hovedbunden, da det får gang i blodomløbet.
Balsammen må dog ikke masseres i hovedbunden - ved ikke, hvad det er der gør det, det er noget med, at det klasker sammen. Så fra ørerne og ned skal det bare godt ind i håret, da det er bedst til spaltede spidser.


TØRRE
Det er jo ingen hemmelighed, at ens hår skal "til tørre" engang i mellem.
Jeg er ikke fan af en føntørre, jeg lufttørrer altid mit hår.

Jeg tror engang, at jeg fik af vide, at det var usundt for håret med den varme luft, men jeg er faktisk ikke sikker på, om det bare er noget jeg bilder mig selv ind. I hvert fald er jeg ofte for doven til det, da det bliver for varmt for mig.


BØRSTNING
En vigtig hovedregel er, at man aldrig må børste ens hår når man er i bad, da det er mere skrøbeligt, som gør, at det hurtigere knækker - dermed fælder du meget. (du kan også godt fælde alligevel, grunden ved jeg dog ikke præcist)
Pas på med at gøre det for hårdt, da du river hårrødderne ud.

Jeg bruger en tangle teezer om morgenen, da jeg synes det virker bedst for mit hår.


KLIPNING
Man skal klippes. Spørg din frisør, hvor ofte dit hår skal klippes, for det er altså meget forskellige fra person til person, men gennemsnitligt er det ca. hver tredje måned.

Det er nok noget jeg selv burde lytte til, for hvis jeg skal være helt ærlig, så bliver jeg meget sjældent klippet. Men shh, ikke lyt til hvad jeg gør i denne her.


HÅRFARVNING
Det er ingen hemmelighed, at hårfarvning ikke er sundt. Derfor skal man tænke sig godt om. 
Hvis det er en ny farve du kaster dig ud i, så spørg evt. en frisør - de kan se om, det er en farve, der passer til dig. Det er lidt trist, hvis du bruger mange penge på noget, der bliver gult.

Jeg har selv været ude for, at have farvet mit hår, hvorefter jeg faktisk fortrød det, men den dag i dag, vil jeg ikke have noget imod, at gøre det igen, bare for lige at prøve noget nyt.


VARMEBESKYTTELSE
Vil man gerne skade sit hår med diverse varmeredskaber såsom glattejern, så er det vigtigt at prøve og forebygge skaderne, så godt som man nu kan. Derfor kan en god varmebeskyttelse være godt at have.

Jeg har for nogle år siden ødelagt mit hår fuldstændig, netop fordi jeg ødelagde det med at glatte mit hår dagligt.
Den dag i dag har jeg fået fat i noget varmebeskyttelse, som jeg håber kan hjælpe mig lidt bedre.


Har du nogle gode råd når man taler om hår?

// Just a few tips on how to take care of your hair. I gave out some advices from my own experiences, and what I've heard is good for your hair. 
I talked a bit about cutting your hair regular, not coloring it too much, heat protection, oil and much more.
Do you have any good tips, talking about hair? //

2 kommentarer:

 1. Super fede tips tak for inspirationen/tipsene :)

  lifestylexblogger.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Til den med tørring har jeg svaret!
  Selvfølgelig er det ikke vildt sundt at føntørre det, men hvis man lader det lufttørre for tit og man har tykt hår ligesom dig og mig, så kan man faktisk få svamp i hovedbunden !!!

  Altså jeg føntørre det næsten aldrig selv, da jeg også er for doven, men nu ved du det ;) ;) Godt indlæg!

  signeanett.dk

  SvarSlet